Verzekering gewaarborgd inkomen

Wanneer je de kostwinner bent in huis heeft een ongeval of langdurige ziekte grote financiƫle gevolgen voor je gezin. Het wettelijke vervangingsinkomen ligt veelal lager dan je loon terwijl je maandelijkse lasten gewoon blijven doorlopen. De verzekering gewaarborgd inkomen biedt een inkomensgarantie in geval van arbeidsongeschiktheid bij ziekte of na een ongeval.

Bij aanvang van het contract wordt er aan de hand van je huidig inkomen een bedrag bepaald dat jij wil ontvangen mocht je niet meer in staat zijn om zelf voor dit inkomen te zorgen als gevolg van een tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval. Mocht vervolgens het noodlot toeslaan dan zal de verzekering je na een wachttijd en gedurende je arbeidsongeschiktheid een rente uitkeren. De wachttijd is daarbij zelf te bepalen maar weet dat een langere wachttijd zal resulteren in een lagere premie.

Gratis verzekering gewaarborgd inkomen

Het gewaarborgd inkomen is een verzekering die ook gratis aangeboden wordt door de Vlaamse Overheid mits je voldoet aan verschillende voorwaarden. Deze verzekering zal ervoor zorgen dat je hypothecaire maandlast deels verder wordt betaald indien je onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt.