De reisbijstandverzekering

Vakantie, dat is lekker ontspannen en plezier maken. Helaas kan het gebeuren dat je bagage verloren raakt of gestolen wordt. Of misschien moet je onverwacht op het laatste moment annuleren... of je krijgt een ongeval in het buitenland... Het kan iedereen overkomen! Met een reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken.

Met een reisbijstandverzekering ben je verzekerd voor schade op reis en hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen als je iets overkomt. Afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij bevat een reisbijstandverzekering verschillende waarborgen of kan je deze op jouw maat toevoegen. De medische kosten op reis, alsook de kosten voor hospitalisatie, repatriëring of een gedwongen verlengd verblijf zijn quasi altijd opgenomen in de basiswaarborg. Verder zijn een bagageverzekering, annulatieverzekering, pechverzekering, ... mogelijk. Daarenboven kun je kiezen tussen een jaarlijks of een tijdelijk contract.

Jaarlijkse reisverzekering

Bij de jaarlijkse reisverzekering sluit je op een bepaald moment een reisverzekering af voor één jaar en blijft deze dekking dan ook een heel jaar doorlopen. De premie is hier een forfaitair bedrag afhankelijk van het feit of het een wereldwijde dekking is of een dekking voor de Europese landen.

Tijdelijke reisverzekering

Bij de tijdelijke reisverzekering wordt een verzekering afgesloten voor de exacte duur van de reis. De premie is dan ook afhankelijk van het aantal reisdagen, het aantal personen in de verzekering en de bestemming (wereldwijde of Europese dekking).