De bijstands- of pechverzekering

Wat gebeurt er als je een technisch probleem hebt met je wagen, in België of in het buitenland? Zonder bijstandsverzekering moet je ter plaatse op zoek naar een garage of sleepdienst. Bovendien ga je al die kosten zelf moeten betalen. De pechverzekering dekt niet alleen de kosten maar lost ook een aantal praktische problemen op (wegenwacht contacteren, sleepdienst regelen, garage zoeken, ...)

Pech onderweg, wat doe je dan?

Ook als je goed voorbereid aan een tocht met de wagen begint kunnen noodsituaties en autopech nu eenmaal voorkomen. Buiten het feit dat het vervelend is en dat je hoogstwaarschijnlijk ergens te laat gaat komen is pech onderweg in een aantal situaties gevaarlijk en wordt zelfs de doorwinterde kilometervreter ietwat nerveus als het verkeer tegen 120km per uur voorbijflitst en jij achter de vangrails in de regen staat.

Gelukkig biedt je verzekering wegenhulp enig soelaas. Eén telefoontje en zij sturen een wegenwachter op pad om je snel weer aan het rijden te krijgen. Wegenwachters rijden doorgaans rond met volledig uitgeruste camionetten, al dan niet met takelfunctie, en krijgen in 80% van de pechgevallen de wagen binnen het uur weer aan de praat.

Pech in het buitenland

Als je in het buitenland autopech krijgt en je een bijstandverzekering hebt geniet je, afhankelijk van je verzekeraar, van de volgende voordelen:

  • Je auto wordt ter plaatse hersteld als dit mogelijk blijkt. Is dit niet mogelijk, dan wordt je wagen naar de dichtstbijgelegen garage gesleept.
  • Indien je voertuig dezelfde dag niet zal kunnen hersteld worden, neemt de verzekering de hotelkosten ten laste en dit gedurende de gehele herstellingsperiode.
  • De verzekeraar zorgt voor een vervangwagen

Let wel: de waarborgen, voordelen en maximale tussenkomsten verschillen sterk van verzekeraar tot verzekeraar. Heb je al een perchverzekering of heb je interesse? Laat DHS je informeren en neem even contact met ons op!