Overbruggingskrediet

Kopen en verkopen met ademruimte

Dit is een speciale hypotheekvorm in het leven geroepen om een oplossing te kunnen bieden in een uitzonderlijke situatie, nl.: Indien je al een ander pand aankoopt, maar je eigen woning nog niet verkocht is en hieruit dienen de eigen middelen onttrokken te worden.

Dus zolang de woning niet verkocht, zijn er geen eigen middelen en kan er dus in theorie ook nog niet gekocht worden. Wel deze hypotheek is de oplossing, nl. hierbij zal de bank je eigen middelen (die uit de verkoop van uw woning vrij zullen komen) "voorschieten" bij de aankoop van de nieuwe woning.

Op het overbruggingskrediet wordt meestal enkel intresten aangerekend (een soort Einde Termijn) en van zodra de eigen woning verkocht is, zal de bank met de vrijgekomen gelden het overbruggingskrediet terug betalen. Het is dus duidelijk dat dit slechts een kredietvorm op korte termijn betreft en dat dit ook zeker geen goedkoop alternatief is.

Kenmerken van een overbruggingskrediet

  • Je betaald alleen rente
  • Looptijd maximaal 24 maanden
  • Geen terugbetaling van kapitaal
  • Terugbetaling uit verkoop pand

Hoeveel kan ik lenen?

Met onze gratis rekenmodules kan je snel een eenvoudig je maximale leencapaciteit berekenen aan de hand van je huidige lasten en inkomen.

Lees meer
Wat is de huidige rente?

Wil je weten wat de actuele rente is bij de verschillende banken en geldverstrekkers? DHS Finance geeft je een overzicht...

Lees meer
Wens je meer informatie?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts en ontdek wat DHS Finance voor jou kan betekenen.

Lees meer