Hypotheek voorbeelden

Nu kennen we de waarheid omtrent hypotheken, hebben we een idee van de verschillende hypotheekvormen en hun kenmerken. Maar het is natuurlijk ook belangrijk te weten in welke situatie je je bevindt om een geschikte hypotheek te kunnen vinden. Het is namelijk zo dat er tal van mogelijkheden zijn om beroep te kunnen doen op een hypotheek en dat de kosten die hierbij ontstaan nogal durven verschillen van situatie tot situatie.

Nadat u dit hoofdstuk heeft doorgenomen, bent u volledig op de hoogte van de mogelijke kosten die zich kunnen voordoen naargelang uw situatie en weet u precies waaruit uw hypotheek zal bestaan.

Nieuwbouw

Als je een stuk grond koopt en wil gaan bouwen dan zal je zeker rekening moeten houden met de BTW. Houd er ook rekening mee dat je niet meteen over het totale hypotheekbedrag kan beschikken maar dat dit al naargelang de werken vorderen zal vrijgegeven worden.

Lees meer
Aankoop woning

Bij de aankoop van een woning zal je zeker rekening moeten houden met de registratierechten of 'het schrijfgeld' zoals dat in de volksmond wel eens genoemd wordt.

Lees meer
Openbare verkoop

Bij een openbare verkoop wordt een onroerend goed verkocht door opbod via een notaris. Hierbij variƫren de kosten tussen de 16,5% en de 21%. Houd hier dus rekening mee als je een bod uitbrengt. Wordt je bod aanvaard dan moeten de notariskosten bovendien binnen de 5 werkdagen betaald worden!

Lees meer
Verbouwen van een bestaande woning

Als je je bestaande woning wil verbouwen krijg je alleen te maken met de 'kosten' van de hypotheek. Ook hier worden de gelden op een geblokkeerde rekening gezet en worden ze in schijven uitbetaald naargelang de vorderingen van de werken.

Lees meer
Overname bestaande hypotheek

Op dit moment staat de rente op de hypotheekleningen laag waardoor het voordelig kan zijn om je bestaande hypotheek elders onder te brengen om zo je maandlast te verlagen.

Lees meer

Jouw persoonlijke situatie bespreken

Ook al zijn de grote lijnen voor iedereen hetzelfde toch zijn er vaak kleine nuances die elke situatie uniek maken. Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw persoonlijke situatie te bespreken. Naast een kop koffie ontvang je van ons transparant en eerlijk advies!

Lees meer